3 PREPROSTI RECEPTI ZA DOMAČI HUMUS
Humus, zakaj bi ga kupovali v trgovini, če si ga lahko doma pripravite sami? Iz zdravih sestavin, brez dodatkov. Na preprosti način. Tokrat imamo za vas kar 3 recepte. Poskusite rdeči, zeleni ali oranžen humus.
Rdeči humus iz pese
Potrebujemo:
- 425g (1 konzerva) čičerike iz konzerve (brez dodane soli), odcedimo
- 225g pražene rdeče pese, narezane na manjše kose in popivnane s kuhinjsko brisačo
- 1/4 lončka sezamove paste (tahini)
- 1/4 lončka ekstra deviškega oljčnega olja
- 1/4 lončka limoninega soka
- 1 strok česna
- 1 žlička mlete kumine
- 1/2 žličke soli
Priprava:
Vse sestavine damo v blender, zmiksamo in postrežemo kot prilogo ali namaz.
Zeleni humus z avokadom
Potrebujemo:
- 425g (1 konzerva) čičerike iz konzerve (brez dodane soli)
- 1 zrel avokado, prerežemo na pol in odstranimo koščico
- 1 lonček svežih listov koriandra
- 1/4 lončka sezamove paste (tahini)
- 1/4 lončka ekstra deviškega oljčnega olja
- 1/4 lončka limoninega soka
- 1 strok česna
- 1 žlička mlete kumine
- 1/2 žličke soli
Postopek priprave:
Čičeriko odcedimo, 2 žlici odcejane vode shranimo. Vse sestavine damo v blender in dodamo ti 2 žlici odcejane vode. Zmiksamo in postrežemo kot prilogo ali namaz.
Oranžen humus
Potrebujemo:
- 425g (1 konzerva) čičerike iz konzerve (brez dodane soli)
- 1/4 lončka sezamove paste (tahini)
- 1/4 lončka ekstra deviškega oljčnega olja
- 1/4 lončka limoninega soka
- 1 strok česna
- 1 žlička mlete kumine
- 1/2 žličke soli
- 1/2 žličke rdeče paprike v prahu
Postopek priprave:
Čičeriko odcedimo, 1/4 lončka odcejane vode shranimo. Vse sestavine damo v blender in dodamo še 1/4 lončka odcejane vode. Zmiksamo in postrežemo kot prilogo ali namaz.