30-SEKUNDNI PROTEINSKI SLADOLED
Vse, kar potrebujemo za ta sladoled, so 4 preproste sestavine in 30 sekund časa. Ja, to je vse. Po želji ga lahko prilagodimo, da bo primeren tudi za vegane. Sladoled je idealen po treningu, ko telo potrebuje beljakovine in ogljikove hidrate, da napolni zaloge glikogena.
Potrebujemo:
- 500g zamrznjenih banan
- 4-6 meric Impact Whey proteinov (okus Vanilija)
- 250ml jogurta brez maščob
- 50ml mleka (mandljevo, kokosovo, običajno, po izbiri)
Za veganski sladoled izberemo Veganske proteine in kokosov ali sojin jogurt.
Postopek priprave:
- Najprej vse sestavine damo v blender in zmiksamo, a pazimo, da ne postane preveč tekoče.
- Mešanice ne pustimo predolgo zunaj, saj se potem sladoled raztopi. Izberemo čim večjo skledico in sladoled damo iz blenderja v skledo ter postrežemo. Lahko dekoriramo s čokoladnim MySyrupom ali kakavovimi mrvicami, cimetom, zamrznjenim sadjem ali sadnim prelivom.
- Ostanek sladoleda damo v plastično posodo in zamrznemo. Da sladoled ostane kremast, ga prve 4 ure vsako uro enkrat premešamo. Če se vam to zdi preveč dela, ga pač vzamemo iz zamrzovalnika 15 minut preden želimo jesti, pa je problem rešen.
Hranilne vrednosti:
- 122kcal
- 1g maščobe
- 20g beljakovin
- 14g ogljikovih hidratov