8 HITRIH BELJAKOVINSKIH RECEPTOV
Za vnos zadostne količine beljakovin, v svoje telo, se ti ni več potrebno „naslanjati“ samo na piščančja prsa, losos in na raznorazne beljakovinske šejke. Odpri posodo z beljakovinskih prahom in si popestri svoj jedilnik z temi osmimi enostavnimi recepti, ki so dokaz da lahko beljakovinski prašek uporabite za veliko več kot pa samo smoothie.
BANANIN PUDING
Vmešajte beljakovinski prašek z okusom banane ali vanilje, v grški jogurt – Ena žlica prahu, za eno žlico jogurta.
»OKREPLJENA« OVSENA KAŠA
Predhodno skuhate ovseno kašo in jo pustite da se ohladi, za tem dodate proteinski prah z okusom čokolade ali/in rolice cimeta.
VROČA ČOKOLADA
Napravite skodelico vročega kakava in jo odstavite, da se ohladi na sobno temperaturo – Ne sme biti vroč. Dodajte beljakovinski prašek z okusom čokolade, vanilje ali prašek brez okusa.
BELJAKOVINSKE PALAČINKE
Potrite eno celo jajce in dva beljaka. Zmes vmešajte v beljakovinski prašek kateregakoli okusa. Nadaljujte z dodajanjem praška, vse dokler ne dobite goste zmesi za palačinke. Na končane palačinke lahko dodate arašidovo maslo in banane.
INSTANT KAVA
V skodelico tople kave dodate beljakovinski prah z okusom vanilje in čokolade, odvisno od tega kakšno kavo imate radi.
KROGLICE IZ ARAŠIDOVEGA MASLA
Vmešajte beljakovinski prašek z okusom čokolade, v arašidovo maslo, ter oblikujte kroglice. Shranite jih v hladilniku.
SLADKE ALI SLANE PALAČINKE
Vmešajte dve jajci z tremi žlicam mleka. Dodajte žlico beljakovinskega praška, tako da zmes ostane dovolj vodena. Specite tanko palačinko, na srednjem ognju. Palačinke napolnite z pečenimi jabolki. Za slano varianto, palačinke napolnite z gobami, špinačo in kozjim sirom.
Polnjene z pečenimi jabolki: Pečico zagrejte na 180 C. V nizko posodo za pečenje zložite dve narezani jabolki z dodatkom cimeta, muškatnega oreščka, 2 žlici raztopljenega masla in malo olivnega olja. Prekrijete z folijo in pečete okrog 45 minut, dokler se jabolka ne zmehčajo.
ČOKOLADNI CHEESCAKE
Pomešajte beljakovinski prašek z okusom čokolade in svež sir. Ohladite ga in po vrhu nadevate sadje.