AJDOVE PALAČINKE BREZ GLUTENA
Ajdove palačinke, brez glutena, brez dodanega sladkorja, take, ki si jih lahko privoščimo vsak dan.
Potrebujemo:
- 1 lonček ajdove moke
- 1/2 žlice kakava v prahu
- 1 žlička pecilnega praška
- 1/4 žličke soda bikarbone
- ščepec soli
- malo Stevie
- 1 velika banana, z vilico pretlačimo
- 1 lonček kokosovega mleka
- 1/2 žličke vanilijevega ekstrakta
- kokosovo olje
Za posip/preliv:
- topljena temna čokolada
- lanena semena
- sveže narezano sadje
- arašidovo maslo
Postopek priprave:
- Prvih 5 sestavin pomešamo skupaj v večji posodi.
- V drugi posodi pomešamo sladilo, banano, mleko in vanilijev ekstrakt.
- Suhe sestavine pomešamo skupaj z mokrimi, če je masa pretrda, dodamo malo kokosovega mleka, a masa ne sme biti preveč čista/tekoča.
- Ponev namastimo z malo kokosovega olja in popečemo debelejše palačinke (masa zadostuje za približno 4 palačinke). Ko se na zgornji ploskvi palačink pojavijo majhne luknjice, lahko palačinko obrnemo in popečemo še na drugi strani (3-4 min na srednjem ognju).
- Palačinke serviramo še tople, postrežemo s posipom/prelivom po izbiri.