BELJAKOVINSKI SENDVIČ Z JAJCEM IN AVOKADOM
Jajc ni nikoli preveč. Tokrat jih pripravljamo v bolj privlačni obliki.
Potrebujemo:
- 1 paprika
- 2 jajci
- 2 kosa polnozrnatega toasta
- avokado
- sol in poper
- kokosovo olje
- rdeča paprika
Postopek priprave:
- Papriko narežemo na tanke kolobarje. Izrežemo celi krog, potrebujemo toliko kolobarjev, kot bomo uporabili jajc.
- Na ponvi segrejemo žlico ali dve kokosovega olja. Najprej rahlo popečemo kolobarja paprike na obeh straneh, nato pa v sredino kolobarja ubijemo 1 jajce. Zmanjšamo ogenj. Pečemo do željene gostote rumenjaka. Začinimo z malo soli in popra, dodamo lahko malo rdeče paprike v prahu.
- Avokado prerežemo na pol, odstranimo koščico in eno polovico olupimo. Z vilico pretlačimo, da dobimo gosti “namaz”. Namažemo na toast in čez položimo jajce, pečeno v papriki.
- Tako naredimo še z drugim jajcem v papriki, ki ga damo na avokadov toast.