BELJAKOVINSKI ZAJTRK – JAJCA S ŠPARGLJI
Vegetarijanska prehrana ni nujno brez beljakovin. Dokazujemo to trditev z receptom!
Potrebujemo (za 2 serviranji):
- 2 žlici kokosovega olja
- ščepec rdeče paprike v prahu
- 2 stroka česna, sesekljamo
- 1 srednje velika čebula, sesekljamo
- 450g špargljev, odrežemo konce, narežemo na manjše kose
- 4 velika jajca
- sol in poper
- sok 1/2 limone
Postopek priprave:
- Na večji ponvi segrejemo kokosovo olje, dodamo čebulo, česen, šparglje in rdečo papriko. Kuhamo približno 5 minut, da se šparglji zmehčajo.
- Mešanico potisnemo ob rob ponve in na sredino ubijemo jajca. Premešamo in pustimo, da se jajca popečejo.
- Na koncu dodamo še ščepec soli in popra ter limonin sok. Postrežemo s popečenim polnozrnatim kruhom.
Hranilne vrednosti na porcijo:
- 298kcal
- 17g beljakovin
- 20g maščobe
- 16g ogljikovih hidratov