BROKOLIJEVA JUHA
Sestavine:
- 2 žlici kokosovega olja
- 2 stroka česna (nasekljaniva)
- 2 skodelici kuhanega brokolija
- ščepec soli
- 2 skodelici jušne osnove (zelenjavne)
- 1/4 skodelice grškega jogurta
- 1/4 skodelice vroče vode
- 1/2 skodelice naribanega sira
Postopek:
- v srednje veliki ponvi segrejemo žlico kokosovega olja in pražimo česen okrog 2 minuti, da lepo zadiši
- primešamo brokoli, da se naleze kokosovega olja
- posolimo po želji ( vendar ne pretiravajte, saj ni zdravo)
- jakost ognja zmanjšamo in počakamo, da brokoli dobi svetlo zeleno barvo ( okrog 5 do 7 minut)
- dodamo jušno osnovo in pokrijemo
- med tem času si vzamemo eno manjšo ponev in segrejemo še drugo žlico kokosovega olja in primešamo grški jogurt, takoj za tem pa še vročo vodo in dobro premešamo, da dobi strukturo omake
- dodamo še sir in mešamo, dokler se ne razstopi in ugasnemo ogenj
- brokoli zmešamo v blenderju, da dobi gosto zmes, katero primešamo sirni osnovi.
- postrežemo takoj
- po potrebi še dodamo sol in poper