BUČKIN ČIPS S PARMEZANOM
Večer, zimsko vreme, naša najljubša serija in … bučke kot prigrizek? Da, prav ste prebrali. Preden obsojate, dajte priložnost temu receptu.
Potrebujemo (za 4 porcije):
- kokosovo olje
- 2 srednje veliki bučki
- 1 žlica ekstra deviškega olivnega olja
- 1/4 lončka naribanega parmezana
- 1/4 lončka krušnih rezin
- ščepec soli
- ščepec popra
Postopek priprave:
- Pečico segrejemo na 230°C in papir za peko namastimo s kokosovim oljem.
- Bučke narežemo na tanke rezine (med 0,5 in 1cm).
- V večji skledi pomešamo bučke in olivno olje.
- V manjši skledi pa pomešamo parmezan, krušne drobtine sol in malo popra. Vsak kolobar bučke pomakamo v tej manjši posodi s parmezanom, nato bučke polagamo na papir za peko.
- Pečemo približno 25-30 minut.
- Postrežemo takoj.
Hranilne vrednosti (za 1 porcijo):
- 105 kcal
- 6g maščobe
- 8,5g ogljikovih hidratov
- 5g beljakovin