BURGER IZ ČIČERIKE IN TOFUJA
Se tudi tebi kdaj „zalušta“ ne-mesni obrok? Poskusi vegeterijanski burger. Tudi tak burger je lahko odličen. Ta je pripravljen iz čičerike in tofuja. Sestavini sta odličen izvor proteinov, maščob in ogljikovih hidratov. Čičerika vsebuje kar 19 g proteinov in 61 g ogljikovih hidratov na 100g. To je idealno za ljudi, ki želijo pridobiti nekaj kvalitetne mišične mase.
Domač kruh za burger
Sestavine:
- 250 g skute
- 1 jajce
- 2 žlici polnozrnate moke
- 150-200 g mletih lanenih semen
- ½ žlice soli
- ½ žlice sode bikarbone
Priprava:
Pomešaj vse sestavine in oblikuj majhne kroglice. Posipaj s sezamovimi semeni in peči 30 minut na 180 stopinj.
Polpeti:
Sestavine:
- 200 g svežega tofuja
- 150 g čičerike
- Žlica kokosovega olja
- Začimbe po svoje okusu
Priprava:
V blender daj tofu in čičeriko. Dodaj stopljeno kokosovo olje in zmešaj. Mešaj tako dolgo, da dobiše notno zmes. Po želji dodaj začimbe kot je sol, poper in kurkuma. Iz dobljene zmesi oblikuj polpete in jih speči v ponvi na kokosovem olju. Vsako stran le nekaj minut.
Na koncu le še sestavi svoj burger. Iz pečenih kroglic, dobiš kruh. Le-tega prereži na pol, dodaj polpet iz čičerike in tofuja. Po želji dodajaj omake in svežo zelenjavo.
Dober tek!