CHILLI SOLATA Z GOVEDINO ZA LJUBITELJE PIKANTNE HRANE
Za vse ljubitelje pekoče hrane smo pripravili pravo poslastico! Proteinska bomba z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov. Pekoča hrana je odlična izbira za vse, ki si želijo pospešiti proces izgube telesne maščobe, saj takšna hrana vsebuje kapsaicine, ki uničujejo holesterol in pospešujejo pretok krvi po žilah. Dihidrokapsiat poskrbi za zaviranje apetita in dvig telesne temperature, kar pomeni, da nam postane bolj vroče in naš metabolizem deluje pospešeno.
Za naš recept potrebujemo:
- 300g govejega mesa
- 100g koruzne ali polnozrnate moke
- začimbe po izbiri
- sol
- poper
- kokosovo olje
- chilli paprike/feferoni
- ingver
- mlada čebula
- rdeča paprika
- česnova omaka*
- sojina omaka
- vinski kis
- ketchup brez kalorij
- BBQ omaka
Postopek priprave:
- Goveje meso narežemo na tanke trakce, damo v skledo in pomešamo s koruzno moko in začimbami po lastni izbiri. V globoki ponvi segrejemo kokosovo olje in meso pečemo približno 5 minut.
- Medtem lahko na kokosovem olju v drugi ponvi popečemo chilli paprike/feferone, ingver, čebulo in rdečo papriko. Pečemo nekaj minut, da zelenjava pusti svojo tekočino, nato dodamo česnovo omako in pečemo še 1-2 minuti. Primešamo še ostale sestavine, da dobimo gosto omako. Nato v ponev z omako dodamo še zelenjavo in meso, dobro premešamo in pustimo nekaj minut, da se vse ohladi.
*Česnova omaka:
Česen sesekljamo in popečemo na kokosovem olju. Dodamo 1,5 žlice polnozrnate moke, dobro premešamo, dodamo malo tople vode, spet premešamo, nato dodamo še malo grškega jogurta in limoninega soka, premešamo in odstavimo iz ognja.