VROČE SADJE S CIMETOM IZ PEČICE
Kaj je najboljše pri prihajajočih božičnih praznikih? Vse diši po božiču. Po piškotih, po cimetu. In najslabše? Ta čudoviti vonj običajno prihaja iz nezdravih sladic. Poskusite raje bolj zdrave alternative. Ena izmed možnosti je naše sadje iz pečice.
Sestavine:
- 2 lončka narezanih jabolk
- 2 lončka narezanih hrušk
- 1 lonček jagodičevja
- 1 lonček breskvic iz konzerve
- 1 lonček ananasa (lahko uporabimo vloženega, sok shranimo)
- 1 žlica limoninega soka
- 4 žlice javorjevega sirupa
- 1 žlička cimeta
- 1/4 žličke muškatnega oreščka
- 4 žlice kokosovega olja + 1 žlica kokosovega olja za orehe
- 1/3 lončka sesekljanih orehov
*Sadje lahko tudi zamenjamo s katerim drugim
Navodila za pripravo:
- Pečico segrejemo na 150°C.
- V večji posodi pomešamo vso sadje, dodamo žlico limoninega soka in damo na stran.
- V drugi posodi pomešamo kokosovo olje, začimbe in javorjev sirup. Dodamo še nekaj žlic soka od ananasa.
- Pomešamo vse sestavine skupaj in damo na pekač za pečenje. Pečemo približno 1 uro.
- V ponvi na žlici kokosovega olja prepražimo orehe, ki jih zadnjih 25 do 30 minut dodamo k sadju v pečico.
- Ko vzamemo iz pečice, lahko posipamo s cimetom in dodatnimi oreščki.