Čokoladni beljakovinski piškoti z arašidovim maslom
Ti beljakovinski piškotki so prava poslastica in so še posebej idealni za tiste ki so pozorni na uravnoteženo prehrano, in želijo pripraviti nekaj sladkega in zdravega. Naj omenimo le nekatere njihove lastnosti:
- brez glutena
- visoka vsebnost beljakovin
- zelo malo ogljikovih hidratov
- Edina dobra maščoba
SESTAVINE:
Količina snovi zadostuje za približno 12 velikih kolačev:
- 50g (približno 2 merici) sirotkinih beljakovin iz čokolade
- 2 žlici nesladkanega kakava v prahu
- Stevia (količina po izbiri)
- 240 ml vode (mandljeva ali nizka mlečna maščoba)
- 12 čajnih žličk iz arašidovega masla
NAVODILA ZA PRIPRAVO:
V mešalniku zmešamo vse sestavine, razen kikirikijevega masla, maso pustimo počivati vsaj 5 minut. Dobljeno zmes damo v nastavek za piškote, višine približno 1 cm, in jim nato dodamo še žličko arašidovega masla, nato vsako zmes dodamo še žlićko preostanka mase (približno 1 cm). Napravljene kolače damo v zamrzovalnik za najmanj 1h. Pred uporabo jih odstranimo iz zamrzovalnika in pustimo statii nekaj minut.
HRANILNA VREDNOST (1 piškot):
Energijska vrednost: 53 cal
Beljakovine: 5 g
Ogljikovi hidrati: 1,3 g (od tega sladkorji 0.7g)
Maščobe: 3,3 g (od tega nasičene maščobne kisline 0,4 g)
Vlaknine: 0,8 g.