DOMA PRIPRAVLJENE TORTILJE IZ BUČK
Doma pripravljene tortilje iz bučk, brez glutena, primerne za vse, ki pazite na kalorični vnos hrane in vse, ki vas zdrava prehrana veseli. Priprava ni tako težka, kot bi pričakovali, rezultat pa je odlični. Iz recepta pripravimo 6 tortilj, ena porcija pa ima le 54kcal!
Potrebujemo:
- 1 lonček naribane bučke, iz katere iztisnemo vso odvečno vodo
- 1 jajce
- 1/3 lončka tapioke ali marantine moke
- 2 žlici kokosove moke
- 1 žlička origana
- 1/2 žličke soli
- 1/4 žličke popra
Navodila za pripravo:
- Pečico segrejemo na 180°C. Na pekač damo namaščeni papir za peko.
- Bučke operemo, lupine ne odstranimo. Naribamo in vso odvečno vodo z rokami iztisnemo. Odcejane bučke damo v lonček, da izmerimo količino.
- Bučko damo v skledo, dodamo jajce, nato pa dodamo še tapioko ali marantino moko, kokosovo moko, origano, sol in poper. Če je masa preveč tekoča, pomeni, da verjetno niste iz bučk iztisnili dovolj vode. V tem primeru dodajte žlico kokosove moke.
- Z žlico ali zajemalko za sladoled vzamite del mase in ga dajte na namaščen papir za peko. S prsti pritisnite maso na pekač, da dobite obliko tortilje, ki ni debejša od 2 mm.
- Iz mase nastane približno 6 tortilj, premera 10cm.
- Pecite 20-30 minut oziroma dokler robovi tortilj ne dobijo lepe rjave barve.
Hranilne vrednosti:
- 54kcal
- 1,1g maščobe
- 9,6g ogljikovih hidratov
- 1,6g beljakovin