DOMAČ BUREK
Tukaj je nekaj idej kako si pripraviti domač burek, ki nebo imel toliko kaloriji in bo nekoliko bolj zdrav od običajnega.
Nikar pa ne pozabi na navadni jogurt.
Sestavine:
- Kokosovo olje
- Mleto meso 0,5 kg
- Polnozrnatega vlečenega testa
- Sol
- 1 čebulo
- 1 jajce
Priprava
- Najprej začini meso po svojem okusu. Priporočljivo je to narediti en dan prej. Če želiš resnično zdrav burek, priporočamo puranje ali piščančje mleto meso.
- Nareži čebulo in jo popraži na 2 žlicah kokosovega olja. Ko čebula zlato porumeni, dodajte meso.
- Testo raztegni in ga premaži z jajcem in žličko mleka. Nato na testo položi meso s čebulo.
- Testo zavij v rolice. Nato dobljeno „rolado“ postavi na pekač v poljubni obliki.
- Peči 30 min na 180 stopinj.
Pa dober tek!