FIT KOSILO – KVINOJINA SOLATA Z AVOKADOM IN ŠPINAČO
Vegansko kosilo, primerno za tiste, ki sledite gluten-free dieti. Tisti, ki pa si brez mesa ne veste predstavljati kosila, lahko receptu dodate malo popečenega piščanca.
Potrebujemo:
- 1 lonček nekuhane kvinoje
- 2 srednja avokada
- 100g baby špinače
- 220-250g češnjevih paradižnikov
- 3 čebule, sesekljamo. Lahko uporabimo tudi por.
- 1-2 stroka česna
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- ščepec soli
- Solatni preliv brez kalorij
- Chia semena
Postopek priprave:
- Kvinojo skuhamo po navodilih.
- Medtem nasekljamo špinačo in jo damo v večjo skledo. Dodamo sesekljani česem.
- Potem sesekljamo čebulo, paradižnike prerežemo na polovičke, avokado prerežemo na pol, odstranimo koščico in z vilico pretlačimo ali pa narežemo na konce (izbira je vaša).
- Ko je kvinoja kuhana, jo dodamo v skledo k špinači, nato dodamo vso ostalo zelenjavo, rdeči vinski kis in sol. Premešamo in dodamo še avokado. Posujemo še z 1 žličko chia semen in obrok je pripravljen!
- Serviramo takoj, ostanke pa hranimo v hladilniku.
- Postrežemo lahko skupaj s solatnim prelivom brez kalorij.