GOBOVA RIŽOTA
Ste za zdravo rižoto z gobami? Ni potrebe, da vsak dan jemo meso, tudi brezmesne jedi lahko imajo božanski okus.
Sestavine:
- 2 žlici kokosovega olja
- 1/2 čebule, sesekljamo
- 1 strok česna, sesekljan
- 500ml piščančje jušne osnove
- 100g riža, izberimo polnozrnati riž
- 50ml belega vina
- 2 žlici olivnega olja
- 100g mešanih gob, očiščenih
- 1 žlica sira mascarpone
- 1 zvrhana žlica naribanega parmezana
- 1 žlica sesekljanega petršilja
- sok pol limone
- sol
- poper
Postopek priprave:
- Na vročem ognju v ponvi segrejemo kokosovo olje, dodamo čebulo in česen, pokrijemo s pokrovko in pražimo 5 minut.
- V drugem loncu segrejemo jušno osnovo, da zavre.
- V ponev s čebulo in česnom dodamo riž in vino. Zavremo, nato 2 minuti kuhamo na rahlem ognju. Dodamo le toliko jušne osnove, da prekrijemo riž.
- V posebni ponvi segrejemo olivno olje, dodamo gobe in pečemo 3 minute, dokler ne dobijo zlato rjave barve. Začinimo, nato pa dodamo k rižoti. Rižoto kuhamo še 10 minut, po potrebi dodajamo jušno osnovo.
- Ko se riž zmehča, dodamo mascarpone, parmezan, petršilj in limonin sok.
- Poskusimo, po potrebi dodatno začinimo in postrežemo.