HITRA PROTEINSKA RULADA “ZA HUDE ČASE”
Tisti, ki ste se pridno lotili spomladanskih priprav na poletno postavo, ste se verjetno odpovedali sladkanju s čokoladami, piškoti, čipsom. Še vedno imate na izbiro bolj zdrave alternative – proteinske čokoladice, oreščke, proteinske muffine ali palačinke, brownieje, cookiese. Če pa ste pri volji za malo dela (a brez skrbi, vložiti bo potrebno res minimalno truda), pa pripravite to sladico, ki si jo lahko privoščite brez tega, da bi vaši cilji trpeli.
Potrebujemo:
- 4 jajca
- 7 beljakov
- 3 merice whey proteinov
- sladilo v prahu ali Stevia
- 20g kokosove moke
- 20g rožiča
- 20g mletih mandljev
- 1 žlica FlavDrop vanilijevega ekstrakta
- 20g temne čokolade – narežemo na drobne koščke
Postopek priprave:
- Pečico segrejte na 200°C. Na pekač damo namaščen papir za peko.
- V večji posodi s kuhalnico zmešamo jajca in whey proteine. Med mešanjem dodamo sladilo, kokos, vanilijev ekstrakt, rožič in mandlje.
- V ločeni posodi beljake zmiksamo v gosti sneg. Sneg z žlico dodajamo v drugo posodo k prej pripravljeni masi. Na koncu dodajte še čokolado.
- Maso damo na pekač za peko in pečemo približno 30 minut.
Kaj pa nadev?
Uporabite malo domišljije 😉
Šalimo se. Ko je testo pečeno, ga vzamemo iz pečice in namežo z namazom po izbiri: lahko se odločite za grški jogurt, ga kombinirate z malo javorjevega sirupa in dodate še malo mletih mandljev. Lahko improvizirate z arašidovim maslom in čokoladnim MySyrupom. Lahko uporabite Protein Cocoa Cream, po vrhu pa potresete še malo kokosa. Kar koli izberete za polnilo, na koncu testo le zavihate v obliki rulade, ovijete v rahlo navlaženo krpo (a ne mokro!) in pustite stati 10 minut. Nato pa servirajte. Rulada se v toplejših časih odlično prileže k proteinskemu sladoledu.