HRUSTLJAVO PEČENE KUMARICE
Sliši se malo noro, priznamo. A vseeno, vložene kumarice so nekaj, kar imamo vsi vedno doma. Isto velja za krušne drobtine. Zakaj torej nebi poskusili? Vložene kumarice so zdrave za nas, če jih ovijemo v hrustljave polnozrnate krušne drobtine, pa imamo zdravi posladek ob večernem gledanju televizije.
Postrebujemo:
- 1 1/3 lončka na kolobarje narezanih vloženih kumaric
- 1 lonček polnozrnatih krušnih drobtin
- 1/3 lončka polnozrnate moke
- 2 jajci
- malo kokosovega ali ekstra deviškega oljčnega olja
- 1/2 lončka grškega jogurta
- 1 žlica sveže sesekljanega kopra
- 1 žlička mletega česna
- 1 žlička limoninega soka
- 1/4 žličke soli
Postopek priprave:
- Pečico segrejemo na 220°C. Pekač namastimo z malo kokosovega olja.
- Kumarice, ki smo jih narezali na kolobarje, s kuhinjsko brisačko popivnamo, da odstranimo odvečno tekočino.
- V tri posodice ločimo jajca, moko in drobtine. Kumarice najprej potopimo v moko, nato v jajca in nazadnje v krušne drobtine. Zložimo jih na namaščen pekač za peko.
- Na koncu lahko po kumaricah razpršimo še nekaj kapljic olja, da kumarice ne bodo presuhe. Pečemo približno 10 minut.
- Medtem pripravimo omako. Zmešamo grški jogurt, koper, česen, limonin sok in ščepec soli.
- Ko so kumarice pečene, po njih prav tako potresemo ščepec soli, nato pa postrežemo skupaj z omako.