JEČMENOVA “RIŽOTA” S PIŠČANCEM IN GOBAMI
Ste tokrat za malo drugačno rižoto? Natančneje, gre za rižoto brez riža. A je vseeno dobro in zdravo. Dodali smo celo malo vina.
Sestavine (za 4 porcije):
- 2 žlici kokosovega olja
- 2 veliki čebuli, sesekljani
- 1 strok česna, sesekljan
- ščepec soli in popra
- 3 kosi piščančjih prsi, brez kosti, narežemo na manjše kose
- 300 g ječmena ali ajdove kaše
- 250ml belega vina
- 400g gob po vaši izbiri, sesekljanih
- 1 žlica timijanovih listov
- 1l piščančje jušne osnove
- 3 žlice naribanega parmezana
- sesekljan drobnjak – za serviranje
- nariban parmezan – za serviranje
Navodila za pripravo:
- V večjem loncu segrejemo kokosovo olje, prepražimo čebulo in česen, dodamo sol in poper. Po 5 minutah dodamo piščanca in kuhamo še 2 minuti.
- Dodamo ječmen/ajdovo kašo in kuhamo minuto, nato dodamo vino in kuhamo, dokler se vino ne absorbira. Dodamo gobe in timijan in prelijemo s 3/4 litra jušne osnove. Kuhamo 40 minut na manjšem ognju, dokler se ječmen ne zmehča oz. kaša skuha. V času kuhanja vmes dolivamo preostalo jušno osnovo. Na koncu odstavimo iz ognja in zraven vmešamo parmezan. Serviramo takoj, postrežemo lahko s sesekljanim drobnjakom in naribanim parmezanom po vrhu.