JUHA Z GOBAMI IN JAJCI
Gobe imajo veliko dobrih hranilnih snovi, vsebujejo selen, vitamin D in ogromno mero antioksidantov. Jajca bodo juhi dodala beljakovine, ki jih v brezmesnih juhah največkrat primanjkuje, obrok pa bo obogaten tudi za dobro mero omega 3 maščob.
Recept, ki smo ga pripravili za vas, zadostuje za 3 porcije, vzel vam bo 5 minut časa za pripravo in 10 minut za kuhanje.
Sestavine, ki jih potrebujete:
- 3 lončki piščančje jušne osnove
- 1/4 lončka sesekljane mlade čebule
- 1 lonček baby špinače
- 1/2 lončka gob
- 1/2 žličke sojine omake
- 2 jajci
Navodila za pripravo:
- V vrelo jušno osnovo dodamo čebulo, špinačo, gobe in sojino omako. Kuhamo 5 minut.
- Dodamo jajca in kuhamo na manjšem ognju. Z vilico premešamo jajca, da nastanejo scefrani trakci.
- Kuhamo približno eno minuto, nato takoj serviramo.
Hranilne vrednosti (na porcijo):
- 91 kcal
- 10g beljakovin
- 5g maščob
- 4g ogljikovih hidratov
- 5g vlaknin