KAKO DOLGO SE KUHA KATERA STROČNICA?
Priprava in kuhanje stročnic se nam lahko zdi dolgotrajno, sploh, če se spravimo kuhat to “zadevo” prvič. Obstajajo določeni triki, s katerimi lahko skrajšamo čas kuhanja. Na primer, odlično je, če stročnice preko noči pustimo v skledi, polni vode, da se zmehčajo in jih nato ni potrebno kuhati tako dolgo. Izjema je leča, ki je ni potrebno namakati, saj se skuha v 20 minutah.
Ko se naslednji dan odločimo namočene stročnice kuhati, najprej odlijemo vodo, v kateri smo stročnice namakali, stročnicam pa dodamo vrelo vodo. Kuhamo, dokler se ne omehčajo.
Čas kuhanja:
- leča 30 min
- čičerika 120 min
- fižol adzuki 90 min
- grah/fižol 60-120 min
Priprava:
- Kuhamo, dokler voda ne izhlapi (če so stročnice še trde, dolijemo več vroče vode).
- 15 min pred koncem dodamo malo olja in zelenjavo po izbiri (sesekljano).
- 5 min pred koncem dodamo začimbe po želji.
Poskusite pripraviti slastne in zdrave recepte s stročnicami: