KETO PIZZA
Tokrat vam predstavljamo recept za pizzo, ki na porcijo vsebuje le 11g ogljikovih hidratov! Primerna je za vse na keto dieti, ali vse, ki le pazite vnos ogljikovih hidratov.
Potrebujemo (za 1 porcijo):
- 1/3 lončka naribane mozzarele
- 1/4 lončka mandljeve moke
- ščepec česna v prahu
- ščepec soli
- 1 veliki jajčni rumenjak
Nadev:
- 1 1/2 ketchup omake
- 1/4 lončka naribane mozzarele
- 5 rezin salame po izbiri (naš predlog: pepperoni)
- 1/4 žličke Italian seasoning omake
Postopek priprave:
- Pečico segrejemo na 220°C.
- Pripravimo testo: V skledi, ki je varna za uporabo v mikrovalovni pečici, pomešamo mozzarelo, mandljevo moko, česen v prahu in sol. Dobro premešamo in damo za 25 sekund v mikrovalovno pečico.
- Nekaj sekund z rokami pregnetemo testo, dodamo jajčni rumenjak (dokler je masa še topla) in mesimo, dokler ni vse lepo pregneteno. Oblikujemo kroglo, ki jo sploščimo, da dobimo približno 0,5 do 1cm debeline.
- Testo damo na papir za peko, če se masa ne da lepo oblikovati, jo za 10 sekund damo nazaj v mikrovalovno pečico, da se zmehča.
- Z vilico naredimo nekaj luknjic po celem testu, nato damo pečt v pečico za približno 8-10 minut, oziroma, dokler skorjica ni zlato rumena.
- Testo vzamemo iz pečice, obrnemo in na sploščeno stran damo ketchup, mozarelo in salamo. Damo nazaj v pečico in pečemo 3-4 minute, ali dokler se sir ne raztopi.
- Pred serviranjem po pici pokapljamo še nekaj kapljic Italian seasoning omake.
Hranilne vrednosti:
- 479 kcal
- 39 g maščobe
- 25 g beljakovin
- 11 g ogljikovih hidratov