KOKOSOVA RIŽOTA S CURRY-JEM
Ta odlična rižota spominja na poletje, srkanje kokosovega koktejla ob morju in uživanje v ritmih španske glasbe.
Potrebujemo:
- 4 1/2 lončka piščančje jušne osnove
- 1 lonček nesladkanega kokosovega mleka (iz konzerve)
- 3 žlice kokosovega olja
- 1/2 rdeče čebule, sesekljamo
- 1/2 lončka nesladkanih kokosovih kosmičev oz. kokosovega čipsa
- 1 1/2 lončka polnozrnatega riža
- 1/4 lončka belega vina
- 2 žlici rdeče curry paste
- 1/2 žličke soli
- 1 žlička popra
Postopek priprave:
- V ločenih posodah segrevamo piščančjo jušno osnovo in kokosovo olje (lahko tudi v mikrovalovni pečici), dokler ni toplo.
- 2 žlici kokosovega olja damo v globoko ponev (ali v lonec), segrejemo, nato dodamo čebulo in pečemo približno 3 minute.
- Dodamo kokosov čips in riž in mešamo še 1 minuto. Dodamo vino in mešamo, dokler se vino ne absorbira.
- Dodamo 1/2 jušne osnove in curry in mešamo. Nato dodamo kokosovo mleko in ostanek piščančje jušne osnove.
- Zavremo in pokrijemo s pokrovko. Kuhamo, dokler riž ni pripravljen, občasno premešamo. Kuhamo približno 35 minut, nato dodamo še eno žlico kokosovega olja, sol in poper. Postrežemo.