KREMNA JUHA Z OREHI IN JABOLKOM
V zimskih časih nam še posebej prijajo tople juhe. Tokrat vam predstavljamo juho, ki je polna tudi vitaminov, ki so v jabolku, dodali pa bomo še orehe, da dobimo zdrave omega-3 maščobne kisline.
Sestavine (za 2 porciji):
- 8 polovičk orehov, sesekljanih
- 1 žlica kokosovega olja
- 1 čebula, sesekljana
- 2 korenčka, naribana
- 0,5 žličke soli
- 0,5 žličke popra
- 0,5 žličke vegete
- 2 rdeči jabolki, narezani na tanke rezine in sesekljani
- 1 žlica jabolčnega kisa
- 0,5l zelenjavne jušne osnove
- 200g ohrovta, narezanega na kose
- 20g suhih jabolčnih krhljev – po želji, ni nujno
Postopek priprave:
- V ponvi na žlici kokosovega olja popražimo orehe na srednji temperaturi, približno 2-3 minute.
- V večji lonec damo čebulo, korenje, jabolka in jabolčni kis in zavremo, nato na rahlem ognju kuhamo 10 min, vmes mešamo, da se ne oprime dna lonca.
- Ko se jabolka zmehčajo, dodamo ohrovt in kuhamo še 2 minuti, dodamo sol, poper in vegeto.
- Odstranimo iz ognja, damo v blender in zmiksamo, da dobimo gosto enotno zmes.
- Porazdelimo v krožnike in posujemo s praženimi orehi in jabolčnimi krhlji.