LOW-CARB TUNINE OMLETE
Tunine omlete so odlična rešitev za vse, ki nimamo časa (in ne volje) preživeti v kuhinji 2 uri zato, da pripravimo večerjo, ki jo pojemo v 10 minutah. Za naše omlete potrebujemo 10 minut za pripravo in 20 minut za pečenje.
Sestavine, ki jih potrebujemo:
- Ekstra deviško oljčno olje ali kokosovo olje
- 3 tunine konzerve, odcedimo odvečno vodo ali olje
- 2 veliki jajci
- 1/2 žličke soli
- 1/4 žličke popra
- 1 žlica sesekljanega česna
- 1 žlica gorčice
- 1/2 lončka sesekljanega petršilja
- 1/4 lončka mandljeve moke
Navodila za pripravo:
- Pečico segrejemo na 200°C. Na pekač damo namaščen papir za peko.
- V večji skledi pomešamo skupaj tuno, jajca, sol, poper, česen, gorčico, petršilj in mandljevo moko. Dobro premešamo.
- Z žlico zajamemo večji del mase in oblikujemo omleto. Iz celotne mase oblikujemo približno 8 tuninih omlet.
- Položimo na pekač in pečemo približno 10 minut, nato obrnemo in pečemo še 10 minut. Čas prilagodimo, pečemo dokler omlete niso lepo zlato-rjave.
- Serviramo takoj.
Hranilne vrednosti na porcijo (2 tunini omleti):
- 289kcal
- 12g maščobe
- 3g ogljikovih hidratov
- 0g sladkorja
- 44g beljakovin