NESLADKANA JABOLČNA ČEŽANA
V zimskih časih nam še posebej ugajajo sladki, vroči napitki, po možnosti, da so polni vitaminov. Jabolčna čežana je naša najboljša rešitev. Za čežano izberimo čim bolj sladke vrste jabolk.
Sestavine, ki jih potrebujemo:
- 650g jabolk
- 1/4 lončka vode
- 1/4 žličke cimeta
Postopek priprave:
- Jabolka narežemo na tanke rezine. Če želite, jih lahko olupite. Naš nasvet je, da jih pustite z olupki, ti namreč vsebujejo veliko zdravju koristnih snovi.
- Jabolka, vodo in cimet damo v večjo posodo in segrevamo na srednjem ognju. Pokrijemo s pokrovko in kuhamo 15-20minut, da se jabolka zmehčajo.
- Jabolka zmečkamo v mečkalniku za krompir ali v blenderju.
- Čežano lahko hranimo v hladilniku tudi do 1 tedna.
Če želite, lahko v čežano date žličko javorjevega sirupa.