PEČEN PIŠČANEC S SLADKIM KROMPIRJEM
Martinova pojedina brez martinove gosi ali race? S tako doooobrim piščancem, kot ga imamo za vas v tem receptu, je vse mogoče. Priprava ne zahteva preveč spretnosti, recept je poln beljakovin, sladki krompir pa bo dal celotni jedi poseben okus.
Sestavine:
- 2 žlici gorčice (lahko uporabite podobno različico brez kalorij)
- 2 žlici sesekljanega svežega timijana ali 2 žlički posušenega timijana
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja ali kokosovega olja
- 1/2 žličke soli
- 1/2 žličke mletega popra
- 600 – 900g piščančjega mesa po vaši izbiri
- 2 srednje velika sladka krompirja, olupana in narezana na manjše kose.
- 1 velika rdeča čebula, narezana
Navodila za pripravo:
- Pečico segrejemo na 220-230°C.
- V manjši posodi kombiniramo gorčico, timijan, 1 žlico olja in 1/4 žličke soli in 1/4 žličke popra. Mešanico enakomerno porazdelimo po piščancu.
- Na namaščen papir za peko damo čebulo in krompir, pomešan s preostalo 1 žlico olja in 1/4 žličke soli in popra.
- Čez zelenjavo damo piščanca in vse skupaj pečemo, dokler krompir ne postane mehkejši in piščanec ne dobi lepe zlato rjave barve. Predvidevan čas pečenja je 30 – 35 minut.