Mesto, ki združuje vse ljubitelje športa

PEČENA ŠPINAČA IN GOBE V LONČKU Z JAJCEM

Zajtrk ali večerja, pripravljena v 10 minutah. Privoščite si beljakovinski obrok z jajcem, zraven pa boste dobili še dobro mero vitaminov in mineralov, ki vam jih ponuja špinača. Namesto odhoda v najbližjo pekarno po pecivo, si tokrat naredimo zdrav obrok. Obrok si lahko popestrite s popečenim polnozrnatim toastom, ki ga boste namakali direktno v še tekoči rumenjak. Sliši se omamno, ne? 

 

Sestavine:

  • 1 žlica kokosovega olja
  • 1 čebula, sesekljana
  • 2 lončka sesekljanih gob
  • 4 rezine šunke ali pršuta, narezano na tanke trakce
  • 250g zamrznjene špinače, odtalimo
  • 200g pečene zelene paprike
  • ščepec soli in popra
  • 4 jajca

Postopek priprave:

  • Pečico segrejemo na 190°C.
  • V večji ponvi segrejemo olje, na srednjem ognju dodamo čebulo in pražimo približno 3 minute. Dodamo gobe in kuhamo približno 5 minut. Potem dodamo še šunko, špinačo, paprike in kuhamo še nekaj minut. Počakamo, da se voda iz špinače absorbira v zmes, ali pa jo previdno odlijemo. Dodamo ščepec soli in popra, premešamo in odstavimo iz ognja.
  • Mešanico porazdelimo v 4 skledice, ki jih lahko varno uporabimo v pečici. V vsako skledo ubijemo jajce. Mešanice pečemo v pečici, dokler jajca niso pečena, približno 10 minut.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Building Body premium

Pridruži se BB družini popolnoma brezplačno in pridobi različne ugodnosti:

dostop do premium vsebin

najnovejše novice iz sveta fitnesa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti v Polleo Sportu

Registriraj se