PESTO ZOODLES S PIŠČANCEM
OBOŽEVALCI ITALIJANSKE KUHINJE POZOR!
Zoodles ali bučkini rezanci. Spreminjajo življenje in zagotavljajo uživanje v italijanski hrani prav vsak dan, celo na dieti! Pesto „zoodles“ te popeljejo na popolnoma novo raven.
Kdo se še strinja, da italijanska hrana otežuje dieto prav vsakemu izmed nas? In nas mami v skušnjave skorajda na vsakem koraku.
Na srečo lahko bučkini rezanci nadomestijo testenine in to na noro okusen način! Po njih pa se ne počutiš utrujeno, težko in zagotovo nisi tako sit, da lahko le obležiš pred tv.
NAŠLI SMO ALTERNATIVO TESTENINAM
Zoodles!
Bučkini rezanci! Pripraviš jih s preprosto napravo oz. kuhinjskim pripomočkom, kjer vstaviš bučko v napravo in jo samo vrtiš, nastajajo pa čudoviti, dolgi in zdravi rezanci! Super, kajne?
No v kolikor pa še nisi ponosen lastnik takšnega spiralizatorja bučk, pa jih le drobno nareži v zelo dolge trakce.
Za ta recept bo dovolj, da „spiraliziraš“ dve srednji bučki. Pokapaj jih z olivnim oljem in dodaj narezano čebulo. Pred tem pa piščanca malo prepraži na olivnem olju, začini z limoninim sokom, soljo in poprom. Bučkini zoodli so zelo hitro pripravljeni, lahko jih le preliješ z vrelo vodo in pustiš nekaj minut. Tako jih dobiš kuhane „al dente“. Ko so rezanci pripravljeni, vmešaš pesto in postaviš na ploščo, da se zagreje in vse skupaj dobro premešaš. Ko je pripravljen še piščanec, je čas za postrežbo!
UPAMO, DA BUČKINI REZANCI SPREMENIJO ŽIVLJENJE TUDI TEBI!
UŽIVAJ V ITALIJANSKI HRANI BREZ SKRBI!
Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 20 min
Skupen čas: 35 min
SESTAVINE:
- 2 srednji bučki (spiralizirani ali narezani na trakce)
- 1 srednja čebula
- Pesto (lahko tudi kupljen)
- 2 piščančji prsi
- Olivno olje
- Sok pol limone
- Sol in poper
- Parmezan in pinjole
PRIPRAVA:
- Zagrej žličko olivnega olja v ponvi in pripravi piščančja prsa. Začini s soljo in poprom, ter limoninim sokom.
- Ko so piščančja prsa pripravljena, naj počivajo vsaj 5 min, preden jih razrežeš na kocke, da se lahko sokovi vpijejo.
- Med tem, ko piščanec počiva, zagrej drugo ponev v katero daš prav tako žličko olja.
- Dodaj narezano čebulo, ki si jo narezal na kolobarje. Nato dodaj rezance in pusti kuhati 3 minute.
- Nato vmešaj še pesto in kuhaj še dodatne 2-3 minute.
- Serviraj: najprej rezanci, na vrh pa koščki piščanca! Posipaj še s parmezanom in pinjolami, ter dober tek!