PIŠČANČJI SENDVIČ Z DOMAČO PESTO OMAKO
Vsi smo že naveličani običajnih sendvičev s piščančjimi prsmi ali tuno. Tokrat vam predstavljamo sendvič, kjer si boste sami pripravili čisto pravo, božansko pesto omako, dodali zraven piščanca in ustvarjen je vaš novi najljubši sendvič.
Sestavine za pesto:
- 1 lonček svežih listov bazilike
- 3 stroki česna
- 3 žlice pinjol
- 1/3 lončka naribanega parmezana
- ščepec soli in popra
- 1/3 lončka ekstra deviškega olivnega olja
Sestavine za sendvič (4 porcije):
- 2 lončka mletih piščančjih prsi
- 1/4 lončka grškega jogurta
- ščepec soli in popra
- 2 polnozrnati bageti (pol bagete bo 1 porcija)
- 2 lončka rukole
- Paradižnik
- 200g mozzarele, narezane na tanke rezine
Postopek priprave:
- Da bi naredili pesto: V blenderju zmiksamo vse sestavine za pesto, razen olja. Olje dodamo na koncu in mešamo, dokler ne dobimo lepe kremne strukture.
- V večji skledi zmešamo piščanca, 1/2 lončka pesto omake, grški jogurt, sol in poper.
- V 4 polovičke sendvičev enakomerno porazdelimo zmes piščanca in pesto omake, dodamo rukolo, paradižnik in mozzarelo.