POLNJENE LADJICE IZ PAPRIKE
Zdravo kosilo, tokrat na malo drugačen način. Vajeni smo pripravljati polnjene paprike z mletim mesom, a tudi ta recept je odličen!
Potrebujemo:
- 2 veliki papriki (ali 3 srednje)
- 200ml mleka
- 4 srednje velika jajca
- 60g naribanega cheddar sira (ali uporabite sir po želji, le pazite, da izberete manjkaloričnega)
- ščepec soli in popra
- 1 žlička sušenega žajblja
- nekaj češnjevih paradižnikov
- brokoli, približno 1 lonček, narezani na manjše koščke
- 2 žlici ekstra deviškega olivnega ali kokosovega olja
Postopek priprave:
- Pečico segrejemo na 200°C. V skledi pomešamo mleko, sol, poper, žajbelj. Dodamo jajca in dobro premešamo. Dodamo še vso na drobno narezano zelenjavo in spet premešamo.
- Olje vlijemo v pekač. Paprike prerežemo na pol in odstranimo semena, nato jih položimo na pekač za peko.
- V polovičke paprik najprej damo malo sira, nato jih napolnimo s prej pripravljeno mešanico, nato posipamo z ostankom sira.
- Pečemo približno 25 minut.
Namig: V paprike lahko damo tudi kuhano kvinojo. To je odlična ideja predvsem, če vam je ostala manjša količina od kosila, in potem za večerjo pripravite polnjene paprike s kvinojo, dodate pa vso ostalo zelenjavo in sir.