PRESNE ČOKOLADNE KROGLICE IZ BUČK
Bučke – zelenjava, ki pomaga pri izgubi telesne teže, pohvalijo pa se lahko z zdravimi hranilnimi vrednostmi. So dobre za zdravje oči, vsebujejo dobro mero vitamina C, pomagajo pri astmi, vsebujejo pa tudi dosti beljakovin. Kdo bi si mislil, da jih lahko damo tudi v slastne čokoladne kroglice (in tako pretentamo tiste, ki jim zelenjava ne diši najbolj)?
Potrebujemo:
- 1 1/2 lončka ovsenih kosmičev
- 10 datljev, brez koščice
- 1 lonček naribanih bučk
- 1/3 linčka kakava v prahu
- 1 žlica javorjevega sirupa
- 1 žlica kokosovega olja
Za posip potrebujemo:
- kakav
- kokos
Navodila za pripravo:
- Bučko, ki smo jo naribali, damo v skledo in dodamo ščepec soli, da bomo lažje izločili tekočino.
- Ovsene kosmiče damo v blender in zmiksamo v moko.
- Iz bučk odcedimo vodo (stiskamo z rokami) in jih dodamo v blender, zraven pa damo še vse ostale sestavine. Zmiksamo, da dobimo enotno mešanico.
- Vse skupaj presipamo v skledo in damo v hladilnik za vsaj 30 minut.
- Z rokami oblikujemo kroglice, ki jih nato povaljamo v kakavu in kokosu. Pa dober tek!