PROSENA KAŠA Z ZELENJAVO IN PIŠČANCEM
Uravnotežena prehrana z dovolj beljakovinami, zdravimi ogljikovimi hidrati in maščobami je ključ do zdravja. Tokrat vam predstavljamo recept, ki združuje vse to.
Sestavine:
- prosena kaša
- sesekljana zelenjava po izbiri: čebula, fižol, paradižnik, bučke, paprika, uporabite karkoli imate na voljo
- žlica kokosovega olja
- kuhana cvetača
- piščančja prsa, začinimo po želji. Naš predlog: Narežite piščančja prsa na manjše kose, jih dajte v posodico, dodajte žlico kokosovega olja, pol žličke kurkume ali curry-ja, ščepec soli in ščepec popra. Pustite v posodi 10-15 minut, da se meso napije omake in bo bolj sočno.
Postopek priprave:
- Kuhajte proso 10 min v vreli vodi. Po kuhanju ga pustite na toplem še 10 minut, da zrna lepo nabreknejo.
- V globoki ponvi ali loncu na kokosovem olju popecite sesekljano zelenjavo. Ko je zelenjava pečena, dodajte še proso.
- V drugi ponvi popecite piščanca.
Servirajte skupaj s kuhano cvetačo. Pa dober tek!