Proteini na italijanski način
Ali obstaja boljša stvar od tradicionalnega sredozemskega kosila? Da. Sredozemsko visoko beljakovinsko kosilo.
SESTAVINE:
- 110 g polnozrnatih testenin
- 285 g piščančjih prsi (kuhanih in sesekljanih)
- 85 g brokolija (sveži ali zamrznjen)
- 240 g pelatov
- 1 žlička česna v prahu
- 1 žlička bazilike
- 1 žlička origana
PRIPRAVA:
V globoki posodi zavremo vodo in dodamo testenine ter kuhamo 15 minut (ali v skladu z navodili na pakiranju).
V globoko ponev dajte pol skodelice vode, narezan kuhan piščanec in brokoli. Pokrijemo in kuhamo / dušimo 5 minut na srednje močnem ognju. Nato dodamo sesekljane pelate in začimbe. Zmanjšamo ogenj in pustimo 10 minut.
Zmešamo testenine z omako in postrežemo.
Za boljši okus lahko potresemo z naribanim sirom.
HRANILNA VREDNOST:
Kalorije: 820
Ogljikovi hidrati: 98g
Beljakovine: 72g
Maščobe: 12g