PROTEINSKI CIMETOVI POLŽKI
Cimetovi polžki, ki vsebujejo ogromni delež beljakovin. Cimet ima številne dobre lastnosti za naše zdravje, med drugim znižuje krvni sladkor, zmanjšuje količino slabega holesterola, pomaga pa tudi pri izgubi telesne maščobe.
Sestavine, ki jih potrebujemo za testo:
- 4 jajčni beljaki
- 1/2 lončka mletih ovsenih kosmičev
- 2 merici Vanilijevih proteinov
- 1/2 žličke pecilnega praška
- 1 žlica cimeta
Omaka:
- 1 merica Vanilijevih proteinov
- 1 1/2 žlice cimeta
- 12 kapljic Stevie
- 2 žlici mandljevega ali arašidovega masla
Postopek priprave:
-
V blenderju zmiksamo skupaj vse sestavine, ki jih potrebujemo za cimetovo testo.
-
Zmes porazdelimo na papir za peko v pekaču in pečemo približno 5 minut na 180°C.
-
Vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.
-
Zmešamo sestavine, ki jih potrebujemo za omako.
-
Testo narežemo na tanke trakove, ki jih namažemo s cimetovo omako in jih zvijemo v polžke.
-
Preostalo omako premažemo po vrhu cimetovih polžkov in jih na koncu še malo potresemo s cimetom.