S ŠPINAČO POLNJENA PIŠČANČJA PRSA
Zelo preprosti recept, s katerim lahko naredite vtis na vaše bližnje ali presenetite svoj zmenek z najboljšo domačo večerjo. Za celotno pripravo potrebujemo približno 40 minut in skoraj nobenih kuharskih spretnosti!
Sestavine (za 2 porciji):
- 2 kosa piščančjih prsi brez kosti
- 2 rezini sira po izbiri (predlog: provolon sir, lahko pa uporabite tudi kakšno lažjo različico, recimo light mozzarela)
- baby špinača (lahko uporabite zamrznjeno)
- 4 stroki česna, sesekljamo
- ščepec rdeče paprike v prahu
- 1 žlička ekstra deviškega olivnega ali kokosovega olja
Postopek priprave:
- Pečico segrejemo na 220°C
- V večji ponvi segrejemo olje in na srednji temperaturi popražimo česen.
- Po 1-2 minutah dodamo špinačo in kuhamo približno 2-3 minute, da je špinača lepo pripravljena.
- Piščančja prsa prerežemo po dolžini na pol, a tako, da še zmeraj ostanejo v enem kosu.
- Na sredino položimo rezino sira, špinačo in česen. Nato piščančja prsa prepognemo, kot bi bil sendvič, polnjen s sirom in špinačo.
- Položimo na papir za peko, potrosimo z malo rdeče paprike in pečemo približno 30 minut. Po želji lahko še dodatno začinite.
Zraven se prileže doma pripravljena majoneza, poskusite pa lahko tudi s pečeno cvetačo z rezanci iz sladkega krompirja.