SLADKI CIMETOVI KORENČKI
Hitra priloga k vašemu kosilu ali večerji, polna dobrih antioksidantov. Ta jed je odličen način, kako zelenjavo “podtaknemo” nekomu, ki je običajno ne mara preveč.
Sestavine, ki jih potrebujemo:
- 1 žlička kokosovega olja
- 400g korenja (baby korenčki ali korenje, narezano na manjše kose)
- 1/2 lončka vode
- 1 – 2 žlički javorjevega sirupa
- 1 žlička cimeta
- ščepec soli
Navodila za pripravo:
- V ponvi segrejemo kokosovo olje, dodamo korenje in pražimo približno dve minuti.
- Dodamo vodo in zmanjšamo ogenj, ponev lahko pokrijemo s pokrovko in na rahlem ognju kuhamo 10 minut, dokler korenčki ne postanejo mehkejši. Vmes preverjamo, da je v ponvi še vedno voda, saj se bo korenje v nasprotnem primeru le prepražilo.
- Po 10 minutah povečamo ogenj, da voda vsa voda izgine, nato pa dodamo javorjev sirup, cimet in sol. Premešamo, kuhamo pol minute in odstavimo.
- Serviramo toplo. Ostanke lahko hranimo v dobro zaprti posodi v hladilniku do 3 dni.