SLANI OVSENI KOSMIČI Z JAJCEM NA OKO
Se vsako jutro odločate med ovsenimi kosmiči in jajci? Kaj je boljše, kaj ima več dobrih hranilnih snovi? Jajca so polna beljakovin in ne smejo manjkati na jedilniku pravih športnikov, ovseni kosmiči pa so polni vlaknin in so iz kompleksnih ogljikovih hidratov, zato po njih brez problema zdržimo vse do kosila. Kaj, če oboje združimo skupaj? Nastanejo slani ovseni kosmiči z jajcem na oko. Sliši se čudno, ampak … nikomur ni treba priznati, da ste uživali v tem zajtrku!
Sestavine, ki jih potrebujemo:
- 1/4 lončka ovsenih kosmičev
- 3/4 lončka vode
- sol in poper
- 2 žlici naribanega sira (cheddar, ali kateri drugi)
- 1 žlička kokosovega olja
- 1/4 lončka vložene rdeče paprike
- 2 žlici sesekljane čebule
- 1 veliko jajce
- lahko dodamo še drugo zelenjavo po izbiri ali sesekljane orehe
Postopek priprave:
- V loncu zavremo vodo in dodamo ovsene kosmiče. Zmanjšamo ogenj in kuhamo približno 3 minute, dokler se voda ne absorbira. Odstranimo iz ognja in dodamo sir, ščepec soli in popra.
- V ponvi segrejemo 1/2 žličke kokosovega olja in dodamo zelenjavo. Pražimo 2-3 minute, dokler se zelenjava ne zmehča, nato odstavimo z ognja in zelenjavo dodamo k ovsenim kosmičem.
- Preostale 1/2 žličke kokosovega olja spet segrejemo na ponvi in v ponev ubijemo jajce. Spečemo jajce, nato tudi to dodamo ovsenim kosmičem.
- Po vrhu lahko po želji potresemo sesekljane orehe ali dodamo še kakšno zelenjavo.