ŠPINAČNE TORTILJE
Sestavine (za 16 tortilj):
- 3/4 lončka vroče vode
- 150g odmrznjene špinače, vodo odcedimo
- 1 lonček polnozrnate moke
- 1 lonček koruzne moke
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja ali kokosovega olja
- ščepec soli
Postopek priprave:
- V blenderju zmešamo špinačo z vodo, nato počasi dodajamo ostale sestavine, da dobimo gladko testo.
- Iz testa oblikujemo kroglo in jo pustimo 15 minut počivati.
- Iz testa nato oblikujemo dolgi valj, dolžine približno 40cm, nato pa testo narežemo na 16 kosov, širokih približno 2,5cm. Tudi te kose testa oblikujemo v kroglice.
- Na vroči ponvi segrejemo malo kokosovega olja. Kroglice testa razvalajamo, da dobimo ploske tortilje, približno v velikosti palačink. Na ponvi popečemo tortilje približno 1-2 minuti na vsaki strani.
- Tortilje hranimo v plastičnih vrečkah v hladilniku do 5 dni, v zamrzovalniku pa jih lahko imamo do 4 mesece.
- Pred uporabo tortilj, ki so bile v hladilniku ali zamrzovalniku, jih lahko spet malo pogrejemo na ponvi, nato pa napolnimo po lastni izbiri.
Pripravite si špinačne tortilje s puranjimi prsmi po našem receptu.
Sestavine, ki jih potrebujete:
- 4 špinačne tortilje
- puranja prsa
- 4 žlice sirnega namaza ali humusa
- 1/2 lončka zelene solate
- 1/2 lončka naribanega korenja
- 1/2 lončka koščkov mozzarele
Postopek priprave:
- Tortilje lahko najprej malo segrejemo, nato jih namažemo s sirnim namazom ali humusom. Napolnimo s puranjimi prsmi, v vsako tortiljo porazdelimo zeleno solato, naribano korenje in mozzarelo.