SVEŽA PARADIŽNIKOVA SOLATA Z MOZZARELO
Kdaj ste si nazadnje privoščili dobro solato? Ne mislimo na to, da narežete paradižnik, ga malo posolite in je to to. Mislimo res dobro solato, tisto, ob kateri pozabite, da ste si pripravili še zdravo kosilo. Recept za eno izmed takih solat vam predstavljamo tukaj.
Potrebujemo (za 4 porcije):
- 3 srednje velike paradižnike ali pa uporabimo tiste male, češnjeve paradižnike, če so nam ljubši
- 220g mozzarele
- 1/2 lončka sveže narezanih listov bazilike
- 3 žlice olivnega olja
- 4 žličke balzamičnega kisa
- ščepec soli
Postopek:
Paradižnike in mozzarelo narežemo na kocke. Dodamo baziliko, olivno olje, kis in ščepec soli. Pustimo 1 uro v hladilniku, nato postrežemo.
Lahko solato pripravite pred začetkom priprave kosila ali večerje in jo med pripravo obroka pustite stati v hladilniku.
Hranilne vrednosti (za 1 porcijo):
- 280kcal (odvisno od izbire mozzarele)
- 6 g ogljikovih hidratov
- 1,3 g vlaknin
- 13,8 g beljakovin
- 23,1 g maščob