TESTENINE IZ RDEČE LEČE Z DOMAČIM PESTOM
Ste že poskusili testenine iz rdeče leče? Kaj pa grahove testenine? Če se vam te ideje zdijo preveč “bizarne”, si pripravite polnozrnate testenine, zraven pa domačo pesto omako. Bolj preproste in okusne večerje ne gre pripraviti.
Sestavine:
- 3 stroki česna
- 2 lončka rukole
- sok in lupina ene limone
- 1/2 lončka pinjol
- 1/4 lončka olivnega ali kokosovega olja
- 1/2 lončka naribanega parmezana
- ščepec soli in popra
- 350g testenin iz rdeče leče (lahko uporabite tudi običajne polnozrnate testenine)
- malo naribanega parmezana in mlete rdeče paprike za serviranje
Postopek priprave:
- Testenine skuhamo po navodilih na embalaži.
- Medtem v blenderju zmiksamo česen, nato pa dodamo rukolo, limonin sok in lupino, pinjole, parmezan, sol in poper. Ponovno zmiksamo, dokler ne dobimo lepe kremne strukture.
- Testenine pomešamo z omako, serviramo z malo parmezana in mlete rdeče paprike.
Pripravljeno zadostuje za 6 porcij, hranilne vrednosti 1 porcije:
- 390kcal
- 19g beljakovin
- 38g ogljikovih hidratov (od tega le 1 gram sladkorja)
- 20g maščob
- 3g vlaknin