VEGANSKI BANANINI PIŠKOTI BREZ MOKE
Recept za preproste piškote, ki jih lahko pripravimo kot sladico zvečer in zajtrk naslednji dan. Piškoti so v tesno zaprti posodi dobri še nekaj dni, a dvomimo, da bodo tako dolgo ostali. So dober nadomestek kupljenih piškotov, ki vsebujejo ogromno sladkorja, umetnih sestavin in barvil. Po želji lahko namesto datljev damo v njih tudi koščke orehov, mandljev, lešnikov ali celo temne čokolade.
Sestavine, ki jih potrebujemo:
- 3 zrele banane
- 2 lončka ovsenih kosmičev
- 1 lonček datljev brez koščic, ki jih narežemo na drobne koščke
- 4 žlice kokosovega olja
- 1 žlička vanilijevega ekstrata
Postopek priprave:
- Pečico segrejemo na 180°C.
- V večji skledi z vilico zmečkamo banane. Dodamo vse ostale sestavine, dobro premešamo in pustimo 15 minut.
- Na namaščen pekač z žličko dajemo majhne kepice, ki jih oblikujemo v piškotke.
- Pečemo 20 minut, oz. dokler piškoti ne dobijo lepe rjave barve.