VELIKONOČNE BELJAKOVINSKE LADJICE
Recept, kjer za kremno strukturo uporabimo sveži zrnati sir z manj maščobami, namesto klasične majoneze pa lahko uporabimo tisto fit verzijo brez kalorij!
Potrebujemo:
- 12 trdo kuhanih jajc. Olupimo in prerežemo na polovičke.
- 1/3 lončka svežega zrnatega sira (z manj maščobami)
- 1/4 lončka majoneze (uporabimo low-fat ali še najboljše, majonezo brez kalorij)
- 3 žlice svežega drobnjaka
- 2 majhni vloženi kumarici, sesekljamo na drobne koščke
- 2 žlici gorčice
- 1/8 žličke soli
- rdeča paprika v prahu za posip
Priprava:
- Iz prerezanih polovičk jajc nežno odstranimo rumenjake. Naše priporočilo je, da damo v blender le 16 polovičk rumenjakov, preostalih 8 pa ne, saj rumenjaki vsebujejo najvišji delež maščobe. Seveda pa verjetno ne boste pojedli vseh jajčk sami, tako da lahko mirno porabite tudi vse rumenjake.
- V blender dodamo še sveži zrnati sir, majonezo, drobnjak, vložene kumarice, gorčico in sol. Zmiksamo, da dobimo gladko maso.
- V vsako ladjico iz beljaka damo približno 2 žlički mešanice in posipamo z malo rdeče paprike v prahu.
Jajčka lahko pripravite en dan vnaprej in jih hranite v hladilniku.