VELIKONOČNI FIT PIŠKOTI – Z WHEY PROTEINI!
Okusni piškotki, ki vam za pripravo ne bodo vzeli preveč časa – tako se lahko osredotočite na barvanje pravih jajc. Piškote pa pripravite “po hitrem postopku”. Pa še zdravi so in polni beljakovin. Smo vas že prepričali?
Potrebujemo:
- 300g Instant oats
- 50g Impact Whey protein
- 7g pecilnega praška
- 200ml mleka (kokosovo, mandljevo, riževo)
- 5g kokosovega olja
Sestavine za dekoracijo:
- 1 merica Impact Whey proteinov – okus Cookies&Cream (ali podobno)
- 1 merica Impact Whey proteinov – okus vanilla
- Mleko
Postopek priprave:
- Pečico segrejemo na 175°C, na pekač damo papir za peko.
- Vse sestavine damo v skledo in z rokami premešamo in pregnetemo, da dobimo maso za piškote.
- Na desko ali mizo posipamo malo moke, nato razvaljamo testo za piškote, tako da dobimo približno 1cm debeline.
- Z merico za proteine izrežemo piškotke, ki jih z rokami oblikujemo bolj v obliko jajčk. Lahko uporabimo tudi modelčke za piškote v drugih oblikah.
- Pečemo 20min na 175°C, nato pustimo, da se malo ohladijo.
Dekoracija:
- ½ merice čokoladnih proteinov damo v skledo, dodamo 2 žlici mleka in zmešamo, da dobimo gosto čokoladno kremo. Kremo damo v plastično vrečko, ki ji odrežemo en konec, da lahko dekoriramo piškote.
- Enako ponovimo z vanilijevimi proteini. Piškote okrasimo.