ZDRAVI JELLY BONBONI, KI DELUJEJO ANTIINFLAMACIJSKO
Zadnje čase so spletne strani polne objav o protivnetni hrani. Med najboljša živila vsekakor spada kurkuma. Ker pa je njeni okus precej močan, mnogim ne ustreza. Tokrat si jo privoščite v obliki bonbonov, kjer vam bo zagotovo všeč!
Potrebujemo:
- 2 lončka vode
- 1/2 žlice mlete kurkume
- 3 žlice medu ali javorjevega sirupa
- 1 žlica kokosovega olja
- 4 žlice želatine v prahu
- pekač v dimenzijah približno 23×15 cm (ni nujno)
Postopek priprave:
- V lonec damo vodo, kurkumo, med ali javorjev sirup in kokosovo olje. Segrevamo na srednjem ognju, občasno premešamo.
- Po želji dodajamo sladila (lahko tudi Stevio).
- Odstranimo z ognja in dodamo želatino v prahu. Približno 1 minuto miksamo, nato prelijemo v pekač za peko in damo v hladilnik za približno 2 uri, ali dokler se želatina ne strdi.
- Ko se strdi, vzamemo iz hladilnika in narežemo na majhne kocke. Hranimo lahko v tesno zaprti posodi v hladilniku tudi do 7 dni.
Kokosovo olje uporabimo zato, ker poveča absorbcijo kurkume, če pa želite bombone popolnoma brez maščobe, ga lahko tudi izpustimo.