Če imate radi paradižnikovo solato z raznimi beljakovinskimi dodatki medtem, ko ste piščanca ali tune že naveličali lahko v svojo solato vključite mozzarello.
Priprava te solate je zelo preprosta in hitra ter traja le petnajst minut. Poleg tega pa je zahvaljujoč paradižniku in mozzarelli bogata z beljakovinami. Poleg vlaknin vsebuje paradižnik tudi likopen, ki je močan antioksidant in preprečuje številne bolezni. Prav tako vas bo oskrbel z vitaminom C, ki ima pomembno vlogo v telesu in krepi imunski sistem.
Ta solata je primerna za vse priložnosti, še posebej če se želite osvežiti v času velikih poletnih vročin.
SESTAVINE:
- 600 g paradižnika (ali češnjevega paradižnika)
- 200 g mozzarelle
Preliv:
- ¼ skodelice olivnega olja
- 3 žlice kisa
- 1 strok česna (mlet)
- 2 žlički medu
- ¼ skodelice nasekljanega peteršilja
- ½ čajne žličke origana
- Sol in poper po želji
PRIPRAVA:
1. V majhno stekleničko ali kozarec dodajte vse sestavine za preliv in vse dobro pretresite.
2. V drugo posodo dodajte narezane paradižnike in kroglice mozzarelle.
3. Paradižnike in mozzarello prelijte s pripravljenim prelivom ter vse skupaj dobro premešajte.
4. Solato za 15 minut položite v hladilnik, da se razhladi.