POTREBUJEMO:
- 200g mandljev
- 20g chia semen
- 110g datljev
- 250g jagod
- 200g lahke skute
- 100g mascarpone
- 2g agar agar (1 čajna žlička)
- Naravno sladilo
- Ekstrakt jagode (poljubno za bolj intenziven okus jagode)
- 200g temne čokolade (70%+)
- 250g sladke smetane
- 100g proteinov brez okusa
POSTOPEK:
Mandlje, chia semena in datlje zmiksaš v multipraktiku/blenderju. Zmes dobro potlačiš na dno pekača (če zmes premalo potlačimo, potem se nam bo pri rezanju razletela). Za jagodno plast zmiksaš jagode, dodaš skuto, mascarpone in naravno sladilo (za bolj intenziven okus lahko dodaš tudi ekstrakt jagode). Vse skupaj narahlo premešaj. V kozico daj četrtino jagodne mase in čajno žličko agar agar ter pokuhaj. Zmes dodaj v preostalo maso in zopet narahlo premešaj. Zmes daj čez prvo plast in jo postavi v hladilnik. Medtem narediš čokoladno plast in sicer tako, da stopiš 200g temne čokolade (70%+) z maslom in mlekom. Stopljeni čokoladi dodaj proteine v prahu in malo mleka. Dobro premešaj in dodaj stepeno sladko smetano. Zmes lepo zmešaj, da dobiš kremasto strukturo. Pekač vzami iz hladilnika in čez jagodno kremo daj čokoladno kremo. Tortico postavi za 3-4 urce v hladilnik, potem pa dober tek!