MEDITERANSKI WRAP
Sestavine:
- ½ skodelice vode
- 1/3 polnozrnatnega kuskus-a
- 1 skodelico sveže nasekljanega peteršilja
- ½ skodelice nasekljane mete
- ¼ skodelice limoninega soka
- 3 žlice kokosovega olja
- 2 čajni žlički nasekljanega česna
- sol
- poper
- 1 srednje velik paradižnik
- 1 skodelico nasekljanih kumaric
- 0.5 kg piščančjih prsi
- 4 tortilje
- olivno olje
Postopek:
- zavremo vodo in vlijemo na kuskus
- pokrijemo in pustimo stati 5 minut, vmes dobro premešamo
- medtem zmešamo v drugi posodi peteršilj, meto, limonin sok, olivno olje, česen, ščepec soli in popra
- iz nastale mešanice začimb vzamemo dve žlici mase in začinimo piščanec
- v ponvi segrejemo žlico kokosovega olja in položimo v njo začinjeni piščanec
- pečemo, dokler ne dobi zlato rumene barve
- zrezke položimo na čisto rezalno desko, počakamo da se ohladijo in razrežemo na majhne koščke
- preostalo mešanico začimb vmešamo v kuskus skupaj s paradižnikom in kumarci
- v vsako tortiljo damo ¾ mase kuskusa in tako tudi razdelimo piščančje koščke na 4 enake dele in jih položimo na tortiljo
- tortiljo zrolamo skupaj kot burito in serviramo.