TROPSKA KUHINJA: PEČEN RIŽ V ANANASU
Idealni obrok v toplejših časih. Priprava je dosti bolj preprosta kot izgleda na sliki (obljubimo), končno pa se boste lahko pohvalili, da ste tokrat skuhali nekaj novega! Kar od kosila ostane, lahko pozneje pojeste kot hladno solato.
Potrebujemo:
- kokosovo olje
- 1 čebula, sesekljamo
- 3 stroki česna, sesekljamo
- 1/2 lončka korenja, sesekljamo
- 1 rdeča paprika, sesekljamo
- 3 lončki kuhanega polnozrnatega riža
- 1/2 lončka koruze, lahko uporabimo iz konzerve ali zamrznjeno
- 1/2 lončka graha, iz konzerve ali zamrznjeni
- 1/4 lončka organske sojine omake
- 1/2 žličke čili omake (več, če želite bolj pekoče)
- 1 1/2 lončka ananasa, sesekljamo (približno polovica celega ananasa)
- ščepec soli in popra
- sesekljani arašidi za serviranje
- Po želji: kozice
Postopek priprave:
- V wok ponvi ali “običajni globoki ponvi” pogrejemo malo kokosovega olja. Dodamo čebulo in kuhamo 5-7 minut. Nato dodamo česen, korenje in papriko. Kuhamo dodatnih 5-7 minut, da se korenje omehča. Vmes mešamo.
- Nato dodamo kuhan riž, koruzo, grah, sojino in čili omako in premešamo. Kuhamo toliko časa, da se riž segreje. Po približno 10 minutah dodamo ananas, ki ga kuhamo le 1 ali 2 minuti. Solimo in popramo.
- Postrežemo s sesekljanimi arašidi, dodamo pa lahko tudi malo mlade čebule.
- Če ste se odločili v recept dodati še kozice, jih lahko že prej popečete na kokosovi maščobi in jih tik pred serviranjem dodate na vrh.
Pa dober tek!