PEČENO JAJCE V AVOKADU
Nekateri lahko povemo, da nam je zajtrk postal rutina. Kar pa pogosto pomeni tudi, da večinoma vsak dan jemo isto. In to lahko postane dolgočasno. Zato vam predstavljamo recept, preprost za pripravo in poln zdravih maščob in beljakovin. Vse kar potrebujete, je en avokado in dve jajci.
Avokado ugodno vpliva na prebavo, saj vsebuje dosti vlaknin, pomaga pa tudi pri izločanju toksičnih snovi iz telesa. Sadež izboljšuje imunski sistem in deluje protivnetno. Odličen je za srce, poln je zdravih maščob, ki se borijo proti slabemu holesterolu, vsebuje pa tudi kalij, folno kislino in magnezij. Same dobre stvari torej.
Sestavine, ki jih potrebujete:
Navodila za pripravo:
- Pečico segrejemo na 225°C.
- Avokado prerežemo na pol in odstranimo koščico.
- Z žlico izdolbemo malo avokadovega mesa, da naredimo malo večji jamici, kjer bosta lahko not jajci.
- V obe polovici avokada razbijemo eno jajce. Na vrh damo ščepec soli in popra, po želji pa še kurkumo in rdečo papriko.
- Položimo polovički avokada na pekač in pečemo v pečici, doker jajca niso zapečena po naši izbiri.